Workshop med Tim Uffindell fra England.

Mandag 11. mars samlet Acta Agder Soul Children leder fra rundt om i fylket. Det ble arrangert en workshop med Tim Uffindell fra England. Han ble en del av Soul Children familien i 2019. Tim har en lang erfaring på tvers av ulike domener innen musikkundervisning, han har blitt svært ettertraktet for sine helhetlige undervisningsmetoder og evne til å skape inkluderende og gledelige læringsmiljøer.

I 2019 startet Soul Children et pilotprosjekt i England, deriblant i en kirke i Buckshaw der Tim gikk. Så han ble veldig interessert i å være med i dette prosjektet, selv om han hadde mye å gjøre på den tiden. Men de kom i gang med koret og det ble fort 30 barn som møtte opp på øvelsene. Men så 6 måneder etter oppstarten kom korona og de måtte gjøre det over nettet. Da var det 12 trofaste som ble med igjennom pandemien. Etter pandemien har de klart å bygge det opp igjen til det det var før pandemien brøt ut.

“I’ve been loving working with the kids in the UK. And as part of the Soul Children pilotproject I came over to Norway to Acta, and to meet Ragnhild (Hiis Ånestad) and from there we’ve just been building bridges and strengthening those bridges. God putt me in the right place at the right time.”

Soul Children-koordinator i Agder Mari Tveter, Tim Uffindell og Juliane Holmedahl Stikbakke fra Soul Children sentralt.

På spørsmål om hva som er så unikt med Soul Children-konseptet i forhold til andre svarer han at det er de tre grunnsøylene i Soul Children. Musikalsk, sosialt og åndelig. Dette illustrerte han når han underviste. For hvis man tar bort det musikalske så er det en hvilken som helst gruppe i en kirke. Hvis man tar bort det sosiale, så er det et kirkekor, og hvis man tar bort det åndelige er det hvilket som helst kor. Så at man har fokus på alle de tre søylene er viktig mener han.

“I love that Soul Childrens purposes is to introduce children to Jesus. I think especially at the moment children are searching for something, and I think they don’t know it, but I think it’s Jesus.»

Tim ønsker med denne Worshopen at lederene skal få en fornyet selvtillit på at de er gode nok i det de gjør. Og han ønsker at de skal ta med seg det de har lært denne kvelden, prøve det ut og forhåpentligvis vil det gjøre øvelsene med korene deres enda bedre og gøyere.

Tilbakemeldingene rundt om i salen var utelukkende positive. Her blir det mange morsomme Soul Children øvelser rundt om i Agder de neste ukene.

Ønsker du å synge eller å være leder i et Soul Children kor eller ønsker du å starte et kor, les mer om hvilke kor vi har i Agder, samt mer informasjon trykk her.