Fra The Voice til Actas Musikkverksted

Eirik Kaasa (48) gjorde i fjor comeback i Acta som administrasjon- og forlagskonsulent. De siste 15 årene har blant annet jobbet i NRK Super og vært med som sangpedagog i store TV-produksjoner som The Voice og Idol på TV2. Her har han blant annet hatt sangtimer med kjente artister som Astrid S og Victoria Nadine.

– Det å komme tilbake til Acta var veldig fint, selv om det var ganske annerledes enn når jeg jobbet her på tidlig 2000-tallet. Jeg følte likevel at det var som å komme hjem igjen. Det å få jobbe fulltid med det jeg brenner for, nemlig korarbeid og musikk, det føles veldig riktig og fint, forteller Eirik.

Eirik jobbet tidligere som forlagskonsulent i barne- og ungdomsarbeidet, da organisasjonen gikk under Indremisjonsselskapet.

Brenner for Musikkverkstedet

I fjor hadde Eirik sitt første år som ansvarlig for Actas Musikkverksted. Et årlig kurs for unge musikere, som ønsker å utvikle seg i sitt felt og ha det gøy med musikk sammen. Kurset har pågått siden tidlig på 80-tallet. Selv har han vært med som instruktør på Musikkverksted i 13 år, årets leir blir nummer 14 i rekken.

– Musikkverksted er et sted hvor du kan lære veldig mye på kort tid, et sted hvor både talenter og iver etter musikk blir tatt på alvor. Man får møte andre musikkglade ungdommer, og får oppfølging av fantastiske instruktører som har gått samme vei. Det å se disse nå ha kommet langt i sine karrierer er forbilledlig for de unge deltakerne, forteller Eirik.

Viktig for troen

Eirik forteller at han har vært opptatt av musikk hele livet. Da han var fire år insisterte han på å få være med i barnekoret som moren hans drev. Siden da har musikk vært en viktig del av troslivet hans.

– Det ble en annen opplevelse å gå på gudstjeneste når den var fylt av musikk, forteller han.

På hjemstedet bugnet det av musikkforeninger på tvers av alle aldre. Eirik ble tidlig begeistret for kormusikk, og fikk store forbilder som Andrae Crouch og Kirk Franklin. Det var viktig for hans interesse at han tidlig fant andre som var opptatt av det samme innen musikken, det han kaller sin musikalske familie. Dette gjorde at han aldri har følt seg alene i det store musikk-universet.

Dette er noe han ønsker å videreformidle til sine musikkelever.

Bygge nettverk

Eirik valgte å satse på karrieren som musiker da han begynte på musikklinja på Manglerud i ungdomsårene. Senere valgte han å studere komposisjon, musikkteknologi og musikkteori ved Universitetet i Oslo. Han forteller at det å bygge nettverk har vært viktig for karrieren.

– Det å ha en arena hvor man kan møte andre som interesserer seg for det samme, en arena hvor man kan utvikle seg sammen og få musikalske forbilder er avgjørende for karrieren. Samtidig er det en bransje hvor det å skape nettverk betyr mye for hvilken retning karrieren kan ta. Har du i tillegg gode verdier, god arbeidsmoral og talent vil du vinne frem.

Nettverk gjennom Musikkverksted

Eirik beskriver Musikkverksted som det optimale stedet for både nettverksbygging, utvikling og fellesskap. Her får unge musikere tidlig mulighet til å finne sin musikalske familie, og finne ut hvilken retning de ønsker for sin karriere.

Nå oppfordrer han alle som sitter med en iver etter å utvikle sitt musikalske talent til å dra på Musikkverksted.

– Musikkverksted er for alle som har noe interesse for musikk. På kurset kan du bli kjent med så mange ulike musikalske retninger. Uansett om du er helt fersk, eller om du er dreven i ditt felt, skal det være rom for utvikling på denne leiren. Jeg håper så mange som mulig tar turen til Viken denne sommeren!

VIL DU VÆRE MED PÅ MUSIKKVERKSTED 2023, ELLER KJENNER DU NOEN SOM BURDE MELDE SEG PÅ? LES MER OM PÅMELDING HER!

Alle Eventer

Musikkverksted 2024

7 – 12 august 10:00 – 22:00