To generasjoner Musikkverksted

Elias Workneh Sørby (15) var på Musikkverksted for første gang i fjor. Ole Kristian Kogstad (55) var på Musikkverksted på slutten av 80-tallet. Nå spiller de to sammen i lovsangsteam i Storsalen menighet.

Hver sensommer i snart 40 år, har det blitt arrangert Musikkverksted på Musikkfolkehøgskolen Viken og august 2024 er intet unntak.

Elias fra Oslo har interessert seg for sang og musikk i mange år og var på Musikkverksted for første gang i fjor.

– Det var sjukt gøy! Jeg ble kjent med mange nye fine folk som jeg fortsatt har kontakt med i dag.

Elias fordypet seg i piano/synthesizer i løpet av leiren.

– Jeg lærte både teknikk og musikkteori i løpet av dagene på Viken.

Musikkverksted er for unge som har oppgaver knyttet til sang, musikk eller lydteknikk i menighet, barnekor eller ungdomskor, men også for alle andre som ønsker å utvikle seg som musiker, sanger, korleder, produsent, låtskriver eller lydtekniker.

Elias og Ole Kristian
15-åringen synger til vanlig i Oslo Soul Teens, men driver også med mye musikk på fritiden. Han er i tillegg en del av morgenfellesskapet i Storsalen menighet, der musiker og NLA-lærer Ole Kristian Kogstad også hører til.

– Musikkverksted har betydd mye for meg og mange andre som den dag i dag jobber som musikere på fulltid. Jeg fant faktisk deltakerlista fra en gang på 80-tallet her om dagen, ler Kogstad, som selv er avdelingsleder for musikk på NLA Høgskolen Staffeldtsgate.

Jeg er veldig glad for at jeg har en arena der jeg kan fortsette å utvikle meg og ta det jeg lærte på Musikkverksted videre med i hverdagslivet.

Elias Workneh Sørby

Nå spiller de to jevnlig sammen i forbindelse med Storsalens gudstjenester, som gjør at Elias får erfaring og Storsalen får unge, engasjerte medarbeidere.

Fint fellesskap
– Det beste med Musikkverkstedet var samholdet, og alt det verdifulle jeg lærte. Jeg vil også definitivt si at det fine miljøet som ble dannet, blant de som var med og lederne, var veldig fint.

– Jeg er veldig glad for at jeg har en arena der jeg kan fortsette å utvikle meg og ta det jeg lærte på Musikkverksted videre med i hverdagslivet – både i Storsalen menighet, i Laget på skolen og på fritiden min.