Vel gjennomført Slalåmleir!

Det var med takknemlighet og glede vi pakket sammen fra slalåmleiren på IMI Stølen i vinterferien!

For noen dager!! Og for noen flotte barn vi hadde med oss! 😊

Det var stappfull leir med 50 barn, 11 ungdomsledere og tre voksne.

Jeg var både spent og forventningsfull i forkant, da dette er min første leir i ny jobb. Og Brage Gilde, min mann, var med som leder og bakke-ansvarlig. Han var også på sin første leir, men vi begge med mye erfaring med barn og unge.  Kristine Hjellen, med mange års erfaring var derfor hovedleder på denne leiren. Og det gjennomførte ho med glans!

I år hadde vi lagt til basseng og baking i programmet, så vi kunne nå flere, og også barn som ellers ikke ville blitt med på leiren. Det var nok noen som angret litt, da den store massen av barn som dro i bakken første dagen. Men det ble bedre og bedre stemning utover dagen. Vi koste oss i bassenget i hele fire timer inkl. matpause.

Bakken innfridde begge dager, men det ble noen knall og fall, som resulterte i et par vonde kne, håndledd og halebein. ☹ Det ble heldigvis ingen alvorlige skader! Ungene koste seg, hang med sin gruppe og ble godt fulgt opp av sin gruppe-leder. Her var det viktig å følge reglene og vente på de andre. Hver kveld hadde vi samlinger.

Tre av ungdomslederne ledet lovsangen på møtene, mens jeg ledet og Kristine underviste. Første og siste kvelden hadde vi kors samling istedenfor bibeltime, mens avreisedag valgte vi bare bibeltime. Kors samlingene ble ledet av ungdomsledere. På kors samlingene åpnet vi opp for forbønn. Da var barna et rørende eksempel for oss alle! De sprang fram for å bli bedt for! Og guttene flokket seg rundt Steinar, som bad og fortalte de historier om hva Gud gjør! Vi andre satt med tårer i øynene av takknemlighet. Jeg bad for jentene, men Kristine hadde også fullt opp med å be for de som kom! Og andre kvelden gikk de rundt til mange av ungdomslederne for velsignelse og forbønn. De kjente på hvor godt det var å komme inn i Guds nærhet!

Siste kvelden var det fest-kveld med masse innslag fra barn og ledere. Du verden så mye talenter! Og jeg blir så glad for at de tørr vise seg fram, ta ordet og stråler av god selvtillit!! Bakegruppa, som jeg tok ansvar for, stilte opp med kanelsnurrer, sjokoladekake og muffins. En gutt kom undrende bort og sa: «Hæ?? Står de og baker hele dagen, også deler de med oss!!?»

Ja, det var en leir for å velsigne, få venner, leke og gjøre hverandre gode!!

Noen lengtet litt hjem på kvelden, hadde vondt i hodet, skulle gjerne hatt bestevennen helt for seg selv, eller ble sliten og trengte en time-out. Men sånn er det med 50 barn og masse som skjer.

Etter alle barna var i seng, godnattsanger sunget og historier fortalt; så var det tid for ledermøte. Der gikk vi igjennom dagen, bad, spiste snop og drakk brus. Mens jeg gav dem input fra bibelen om det å være en leder og velfortjent skryt og tilbakemeldinger fra dagen. Og Kristine gikk igjennom den praktiske delen.

Vi er så fornøyd og takknemlig, for at vi fikk tilliten til å «låne» barna for en helg!

Velkommen tilbake alle sammen!!