Lederkurs for ungdom, nov -23

«En god leder tjener de andre»

Johannes 13,14-15

Tilbakeblikk fra lederkurset i november 2023

Fredag 24. november ankom 23 ungdommer, i alderen 13-16 år, IMI- Stølen for lederkurs. Til tross for glatte veier, snøfokk og buss for tog, så kom alle trygt fram. Det ble en flott helg med fem bolker lederundervisning, lovsang, bønn og gruppearbeid.

Lek, moro og undervisning

Hele helga var spekket med leiker og konkurranser. Så det gikk i ett fra morgen til langt over midnatt.

I gruppene fikk de variert innhold med spørsmål, en «Case» og oppgaver å lære av.

Jeg var så heldig å få med oss Sandra Karine Iversen fra Salem og tre studenter fra Bibelskolen i Grimstad til å hjelpe meg.

Sandra stod for en lederundervisning og lovsang lørdag, mens Studentene ledet grupper og leik igjennom helga og andre praktiske ting som dukket opp.

Og leik, snop og snø var det mye av! Jeg tror vi hadde felles-leiker i nesten fire timer bare på fredag. Og lørdag avsluttet nesten hele gjengen med en time i snøen rett før midnatt.

Tema på lederkurset

  • Gudsbilde og selvbilde
  • Bibelen som trosgrunnlag og veileder
  • Å være leder
  • Nådegaver
  • Praktisk info om leir

Det var god stemning igjennom helga og mange kom med forventninger til kurset. Allerede før kurset var omme, så hadde flere meldt seg som leirleder. De gleder seg både til å få tilliten og mulighet til å bruke sine gaver og talenter videre der.

På søndag avsluttet vi med å dele ut diplomer til de fire som gikk kurset i etterkant av praksis. Så var det tid for utsendelse, med forbønn for en og en. Det ble veldig fint og en verdig avslutning på en flott helg.

Neste lederkurs

Neste lederkurs blir på samme tid neste år. Så meld deg på, eller anbefal det for en ungdom mellom 13-19 år. For fullført kurs må de ha en leir som praksis.