«Kinderegg-helg» på Tron

Ledertrenings kurs med teori og praksis hånd i hånd.

En av mange samarbeidsoppgaver under lederkurset

Tre i ett- «kinderegg-helg»

m/lederkurs, besteforeldre -og barnebarn dag og dagsleir på Tron Ungdomssenter.

I midten av april møttes fem studenter, fra FIA-klassen (Fight in Action ved bibelskolen Gå Ut Senteret i Trondheim), Iren (Acta Trøndelag) og ansatte på Tron Ungdomssenter (Gunhild Lorentzen og Kristin Gjelten)-for å lage en helt ny leir.

En leir med tre i ett!

Fredag og lørdag hadde vi lederkurs for å utruste ungdomsledere for leir og menighet. Og på søndag hadde de praksis på dagsleir for 1.-4. klasse. Denne dagsleiren er en start-leir for barna, der de blir kjent med Tron, Gunnhild og Kristin som jobber der, og leir-konseptet.

I tillegg hadde vi fire timer med besteforeldre og barnebarn leir/Treff på lørdag.

Og det ble en fantastisk helg!

Vi hadde tre undervisnings-bolker der ungdommene lærte om det å være leder og hvorfor være leder, Gudsbilde, selvbilde, tillitsmakt, praktisk informasjon på leir og grenser for å ikke slite oss ut. Vi var også så vidt innom dette med nådegaver og utrustning. Alle møtene inneholdt tid til lovsang, bønn, personlige vitnesbyrd fra studentene og leder-undervisning v/ Iren L. Gilde.

Utenom og mellom disse undervisnings-bolkene hadde vi masse leik, konkurranser og fellesskap fylt med latter og glede.

De fem studentene fikk god kontakt med de 11 ungdommene på lederkurs. Studentene har dette året kommet fra fem måneders praksis rundt i verden. Dette kom godt med der de hilste på Swahili, Russisk og norsk- i møte med unge ledere fra mange kulturer. Og allerede summet praten og gode historier rundt bordet, da vi fikk servert middag første kveld.

Lørdag formiddag ankom en liten gruppe spente barn mellom tre og sju år sammen med bestemor og bestefar. Det var tid for leir «nummer to» -parallelt med utendørsaktiviteter og lederundervisning i kapellet. Det var koselige timer der to studenter tar barna igjennom Bibelhistorien om Noah, tegning, duplo, bollebaking og kaffe med boller til slutt; så klart!

De sjenerte barna som ankom sammen med besteforeldrene ble livligere utover dagen. Og da flere av dem kom tilbake for å hente store-søsken, etter endt dagsleir søndag, så var de varme i trøya og oppsøkte studentene med et stort; «HEI!». Om noen få år, så er de de som skal leveres tidlig søndag, for å utforske leirstedet, ta Zipline, leke og delta på bibel-samling.