Informasjon om leirkonsepter og leirsteder

Ulike leirkonsepter:

Barn er forskjellige og liker seg i ulike situasjoner. Dette er noe av grunnen til at vi har forsøkt å lage litt forskjellige leirer, slik at alle barna kan trives. Her får du en presentasjon av de ulike leirkonseptene. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål. 

Minileir

Minileir er for de minste barna. På disse leirene reiser barna sammen med voksne. Det kan være foreldre, onkler, tanter, faddere eller en god nabo. Ungene vil ha egne romledere, mens de voksne vil ha en egen leder som vil være deres kontaktperson. 

Vi har minileirer på Stemnestaden og på Horve. Det er litt forskjell på disse leirene, så vi beskriver hver enkelt av dem. 

På Stemnestaden kan barna være med fra det året de fyller 4 år og til de er 7 år. De voksne bor på rommet sammen med ungene og har noen felles aktiviteter og samlinger sammen. Det vil også være noen egne samlinger for de voksne på kveldene. 

På Horve kan barna være med fra det året de fyller 5 år og til de er 7 år. De voksne bor på egne rom, men i nærheten av rommet til ungene. På Horve har ungene mer tid for seg selv og de voksne står mer på sidelinjen. Det er også her egne samlinger for de voksne på morgenen og på kveldene. 

Besteleir

Besteleirer har vi på Vaulali. Dette er leiren for besteforeldre som ønsker å bruke tid sammen med barnebarna. Barna kan være med fra det året de fyller 4 år til det året de blir 10 år. På disse leirene vil besteforeldrene og barnebarna sove på samme rom. Det er ønskelig at de kan dele rom sammen med andre som reiser, slik at flest mulig kan være med. På leiren vil barna ha egen leder og besteforeldrene vil ha en leder som formidler til dem på egne samlinger. Ellers vil besteforeldre og barnebarn bruke mye tid sammen, både på samlinger, aktiviteter og måltider. Vi vet at det kan være krevende for besteforeldre å holde tritt med barnebarna, så vi har lagt inn en siesta i løpet av leiren hvor de kan få legge seg litt nedpå.

Påskeleir

Påskeleirer har vi i ukene før påske på Horve og på Vaulali.

Amigosleir

På sommeren har vi Amigosleir på Horve. Den er for 2.-4.klasse. Her reiser ungene alene uten voksne. På leiren er det 4-mannsrom, og det er mulig å komme med romønsker i påmeldingen.

Ungene som bor på et rom får sammen en romleder som har et spesielt ansvar for dem. 

På Amigosleiren ønsker vi å sette ekstra fokus på noe av det internasjonale arbeidet som Acta og Normisjon er med i. Vi er involvert i mange ulike land og ønsker å vise noe av dette på disse leirene. I tillegg vil det være vanlige leiraktiviteter, samlinger, lek og fritid. 

10:13-festivalen

10:13-festivalen er en av få festivaler for 10-13 åringer. Her inviterer vi til en hel uke med alt som tenkes kan. Festivalen starter mandag og avsluttes fredag. Sjekk 1013.no for mer informasjon og påmelding. 

Sommerleir

Barneleir på Vaulali og Stemnestaden for 2.-4.klasse. Dette er en super start på sommerferien for ungene. 

Adventsleir

Vi har adventsleirer på Stemnestaden, Vaulali og Horve. 

Lederkurs

Dette er en helg for ungdommer i 8.klasse og oppover som ønsker å bli med som leder på leir eller være leder i et lokalt fellesskap. 

TFI

Leirene våre hadde ikke vært mulig å gjennomføre hadde det ikke vært for lederne våre. Derfor ønsker vi å gi dem en «Takk For Innsatsen»-leir. Vi har en på Stemnestaden og en på Vaulali. 

Leirstedene:

Horve

Horve ungdomssenter ligger i Sandnes kommune, på vei mot Høle. Leirstedet har to internat, og det er firemannsrom med bad. Området er blant annet ustyrt med kanonballbane, fotballbane, volleyball-bane, lekeplass, frisbeegolf, kanoer, fotballbord, bordtennisbord og gode bademuligheter.

Leirstedsansatte: 404 12 855. Leirsjef under den enkelte leir: 98 21 61 77 

Stemnestaden

Stemnestaden ligger i Grinde i Tysvær kommune. Leirstedet har flere internat med bad på alle rommene. På området finnes blant annet kajakker, sandvolleyballbane, frisbeegolfbane, fotballbane (gress), lekeplass, airhockey, bordtennis og badeplass. Deltakere fra sør-Rogaland, og eventuelt Sunnhordaland, tar kystbussen til Aksdal hvor vi er behjelpelige med transport videre inn til leirstedet. 

Leirstedsansatte: 52 77 55 53. Leirsjef under den enkelte leir: 98 21 61 79

Vaulali

Vaulali ligger i Bjørheimsbygd 8 km fra Tau. Rommene innehar svært god standard. Det finnes alt fra tomannsrom til 7-mannsrom på Vaulali, og hvert rom har eget bad. Vaulali har blant annet fotballbane (gress), sandvolleyballbane, kanoer og god badeplass. Reisen fra Stavanger til Vaulali tar ca. 30 min nå som bilturen går gjennom tunnel. 

Leirstedsansatte: 99 31 54 58. Leirsjef under den enkelte leir: 98 21 61 78