1. Jesus sin skole

Hensikt med samlingen:
Vi er skapt for å ha en relasjon med Jesus, og kalt til å være hans disipler. Vi er elsket og unike.

Sanger:
Det er gøy, gøy, gøy – Oslo Soul Children
Lær oss å gå – Oslo Soul Children

Bibelhistorie:
Skrevet ut fra Matteus 4, 18–20

Rekvisitter/kostyme:
Et disippelkostyme, fiskestang/fiskegarn.
Du spiller Simon Peter.

Hei! Jeg heter Simon Peter. Jeg har en bror som heter Andreas. Er det noen av dere som har en bror? Eller en søster kanskje? Søsken kan være litt irriterende noen ganger ikke sant? Ja, det syns jeg også. Men det er mest hyggelig da! Andreas og jeg, vi jobber faktisk sammen vi, så vi er sammen ganske mye! Og vi har det mye gøy sammen! Ja, vi er fiskere. Eller, vi var fiskere. Før. Vil dere vite hva som skjedde? Skal jeg fortelle det? Er dere sikre? Ok da!

En gang som vi fisket fra båten vår. Vi hadde en fin båt som vi brukte til å fiske med garn fra. Har dere sett et fiskegarn? Ja, et stort nett laget av tau. Så en gang når vi hadde vært ute og fisket så holder vi på å rense garnet. Da kommer det en mann bortover på stranda. Han så ganske vanlig ut, med vanlige klær som oss. Men så gjør han noe rart, han roper til oss: «Kom og følg meg! Jeg vil gjøre dere til menneskefiskere!» (Kunstpause).

Og vet dere hva vi gjorde? Vi bare slapp alt vi hadde i hendene og gikk ut av båten og vasset i land for å følge Han (reiser seg opp og slipper fiskestanga, løfter på kjortel/kostymet for å «vasse»). Og fra den dagen så fulgte vi etter Han overalt! Vet dere hva Han het? Ja, riktig, det var Jesus! Når vi hadde gått litt lenger bortover stranda møtte vi på Jakob og Johannes. Ja, de er også brødre. De satt i båten sin og fisket. Så sa Jesus til Jakob og Johannes at de også skulle følge Han! Og vet dere hva de gjorde? De reiste seg opp og fulgte Jesus de også! Og da ble vi Jesus sine disipler.

Vet dere hva en disippel er? Disippel betyr det samme som elev! Er noen av dere elever på skolen kanskje? Ja! Så bra. Så når vi ble Jesus sine disipler ble vi på en måte elever på Jesus sin skole. Og vet du hva? Det er det beste valget vi har gjort!

Andakt: Vær den du er skapt til å være!
(Ta av deg kostymet) Det er jo kanskje litt rart at Simon Peter bare gikk fra alt han holdt på med for å følge Jesus.

Hvorfor tror dere at de gjorde det?

Akkurat hvorfor de gjorde det er litt vanskelig å vite svaret på. Men Simon Peter ville gjerne være Jesus sin disippel eller elev. For han skjønte at Jesus var god og at Jesus kunne lære han om Gud og hvordan vi skal være gode mennesker. Også tror jeg at det var noe med Jesus som gjorde at de følte seg sett, og elsket. Og Simon Peter og de andre fiskerne kjente at det var det var det riktige å gjøre. Og vet du hva? Jesus vil at du også skal følge Han. Fordi Jesus har skapt deg og Han elsker deg. Han liker deg akkurat sånn som du er. Det finnes ingen andre som deg i hele verden! Se på fingeren din, ser du at det er mønster på fingeren, og streker og linjer? Det er bare du i hele verden som har akkurat det mønsteret på fingeren! Ingen andre enn deg og det betyr at du er helt unik! Derfor er du også så spesiell for Jesus. Han vil ha med alle på skolen sin!

Men hva vil det egentlig si å følge Jesus og være hans elev? Det skal vi snakke mer om på samlingene framover.

Aktivitet: Fingeravtrykk
Alle barna får lage fingeravtrykk av tommelen sin, bruk stempel eller maling på ark eller små lerret. La barna få sammenligne avtrykkene med hverandre og oppfordre til å snakke om likheter og ulikheter på avtrykkene.

Bønn:
Gud, takk for at vi kan få være dine disipler i dag.
Du ser våre sterke sider – hjelp oss til å bruke dem.
Du ser menneskene rundt oss – hjelp oss til å se dem.
Du ser oss hver eneste dag – tusen takk.