– Frykter vi skal miste en hel generasjon kristne

Paul Omayio jobber som frivillig pastor i Oslo International Family Church og er fellesskapsutvikler i Normisjon. Han forteller om utfordringer når nye generasjoner i migrantmenigheter skal bli kjent med Jesus.

– Min store frykt når jeg ser barn i migrantmenigheter er at vi skal miste en hel generasjon kristne.

Paul Omayio, som selv er migrant, har jobbet med mange migrantmenigheter. Han har hjulpet dem med barne- og ungdomsarbeid gjennom mangfoldsarbeidet i Acta. Paul opplever at barna og ungdommene har et sterkt behov for å treffe flere kristne på sin alder – både med og uten migrantbakgrunn. En av de Paul har møtt gjennom dette arbeidet er «David».

Alene som kristen

David er den eneste kristne gutten i klassen, i hvert fall som han vet om. Hvis det finnes andre snakkes det ikke om. Hvis det finnes andre snakkes det ikke om. Moren til David migrerte til Norge for omtrent 20 år siden. David har vokst opp i Oslo, i en klasse hvor nitti prosent av elevene er migranter eller barn av migranter. Majoriteten er muslimer.

Ble mobbet

David blir mobbet av guttene i klassen. De lurer på hvorfor han ikke har et muslimsk navn, slik som de andre i klassen. De sier at kristendommen kun er religion for å få slutt på mobbingen. Men først må han bytte navn, for han vil ikke være annerledes …

En plass for David

David og hans familie tilhører en migrantmenighet i Oslo. Her er det ingen barn på Davids alder. Moren til David er bekymret for sønnen. Hun kommer i kontakt med Paul Omayio, som anbefalte David å reise på Acta-leir. Dette skulle viser seg å bli Davids første møte med jevnaldrende kristne gutter.

De store barrierene

Paul kjenner godt til utfordringene som ligger i det å formidle troen og Jesus til barna. – Jeg og mine barn har vokst opp i to helt ulike kulturer, hvor spesielt språk blir en barriere. Det er vanskelig å formidle troen på en god måte når vi sliter med å forstå hverandre. Dette gjenspeiler seg i menighetene, der det mangler kvalifiserte ledere som kan formidle godt til barna. Vi mister disse generasjonene – det bekymrer meg som far og pastor.

En ny start

Det å få kristne venner gjennom Acta-leir ble som en ny start for David, som også har byttet til en kristen skole. Her har han fått mange gode venner, som han kan være selv selv med. Moren hans forteller at han har blitt en helt annen gutt, som alltid har lyst til å dra på søndags-gudstjeneste. David går heller ikke glipp av en eneste Acta-leir, han bruker å være den første som melder seg på.

Det finnes flere

Det finnes mange barn som «David» i de over hundre migrant menighetene bare i og rundt Oslo. Paul Omayio vet at ressursene ikke er mange nok eller gode nok til å fange opp store deler av disse barna.

Acta ønsker å vise David og andre som han, at det finnes flere kristne på hans alder og med hans bakgrunn. Vi inviterer alle barn og ungdommer inn i trygge og inkluderende fellesskap. Her kan de bli kjent med hverandre, få gode kristne forbilder, og dele tro og liv.

BLI MED Å GI TIL DETTE ARBEIDET!