Kompis

Portrettbilde av liten Indisk jente i rosa t-skjorte

Håp om en bedre fremtid

I India og Bangladesh bor det til sammen over 1,3 milliarder mennesker. 263 millioner er ungdommer mellom 15 og 24 år. Mange mangler tilgang på en god utdannelse. Bli Kompis og hjelp oss gi utdanning til de som trenger det mest.

Hva er Kompis?

Kompis er en fastgivertjeneste for studenter og unge voksne, som er med på å gi utdanning til ungdom i India og Bangladesh. Vår målsetning er å engasjere unge og studenter til å dele med våre medmennesker som ellers har få eller ingen muligheter til en sikker fremtid. Med andre ord ønsker Kompis å bidra til å sette undertrykte fri!

Som Kompis gir du et fast beløp i måneden. Du kan selv velge hvor mye du vil gi, og det er ingen bindingstid. Kompis støtter prosjekter som er en del av Normisjons internasjonale arbeid.

Utdanning gir unge flere muligheter for framtiden

I India og Bangladesh er det fortsatt mange som ikke kan lese og skrive, og det offentlige skoletilbudet er dårlig. Derfor satser Kompis på utdanning for minoritetsbefolkningen og undertrykte folkegrupper. Mangel på utdanning kan gi store utfordringer og få muligheter for en sikker fremtid. Kompis ønsker derfor å støtte utdanningstilbud som kan gi ungdommene en trygg jobb.

 

Kompis i India

I India støtter Kompis en yrkesskole som heter LIMS (Lahanti School of Multiple Skills), som ligger i Jharkhand, Indias tettest befolkede og fattigste delstat. Her får studentene lære seg et yrkesfag, og skolen har tett samarbeid med bedrifter som kan gi studentene praksisplasser og muligheter for jobb. I dette området er alternativet for mange å jobbe i en raskt voksende steinindustri, som innebærer hardt, fysisk arbeid 10-12 timer om dagen. Ved å få utdanning gjennom LIMS kan ungdommer få en jobb der de får bedre arbeidsvilkår enn det de får i steinknuserverkene.

Kompis i Bangladesh

I Bangladesh støtter Kompis  17 avsidesliggende barneskoler (1.-5. klasse) for totalt 900 elever. Mange elever kommer fra landsbyer langt unna skolene. Kompis støtter derfor også internat og stipendordninger for studenter som ellers ikke har råd til skolegang og ikke har skole i sine nærmiljø.

Bli Kompis!

Bli Kompis du også, og vær med å gi fremtid og håp til de som trenger det mest. Du velger selv hvor mye du vil gi i måneden, og det er ingen bindingstid.

Bli kompis her

Kompis for lokallag!

Visste du at ditt lokallag kan blir Kompis-lag? Vi ønsker at Kompis skal kunne brukes til å inspirere og motivere for misjon og internasjonalt engasjement hos ungdom i Actas lokallag.  Det er gratis og uforpliktende å være et Kompis-lag. Dere velger selv hvordan og hvor ofte dere samler inn penger til prosjektene.

Misjonspakka

Misjonspakka er full av ressurser og tips som gjør det givende, lett og morro å flytte fokuset i lokallaget eller på leir utenfor våre landegrenser.

Pakka er gratis og inneholder PP-presentasjoner med bilder og informasjon fra felt, filmer, quiz og nyttige maler. I Ressurssheftet finner du forslag til undervisning, morsome innsamlingsaktiviteter og spennende samlinger med internasjonalt fokus i lokallaget.

Misjonspakka

Fire måneder i Bangladesh

Read article "Fire måneder i Bangladesh"

Les mer om Kompis-prosjektet

Vil du vite mer om Kompis? På blikompis.no kan du lese mer om prosjektet og få med deg siste nytt fra felt.

Besøk blikompis.no

Besøk blikompis.no