157 bønner

«Etter min mening er bønn intet annet enn

å stå i et vennskapsforhold til Gud og

og føre samtaler i enerom med ham som

vi vet elsker oss.»

Theresa av Ávila (1515-1582)

Hva er 157 bønner?

Mennesker har bedt til Gud til alle tider, overalt. Men hvem er Gud? Gud har vært så mye – en stor ånd, en mektig skaper, en evig kraft. Men venn har det kanskje ikke vært så vanlig å kalle Gud.

Bønn er ikke alltid naturlig og lett, fordi vennskap med Gud er annerledes enn vennskap her på jorda. Vi kan ikke se Gud, vi kan ikke ta på han, og vi hører ikke uten videre at han svarer når vi snakker. Dette kan gjøre det ganske vanskelig å be til tider.

Det er derfor vi har laget en bønnebok.

Her kan du låne ord fra andre, når du ikke vet helt hva du skal si. Her kan du hvile i andres ord, og kanskje kjenne at det treffer noe i deg. Her kan bønn bli helt konkret. Her kan du oppdage mange nye måter å be på. Her kan du få hjelp til å be for ting som man lett glemmer å be for. Fremfor alt, gjennom denne boka kan du bli bedre kjent med Gud.

157 bønner er en bok basert på nyskrevne og eldgamle bønner. I 2016 vant boken sølv i Åpen klasse i konkurransen «Årets vakreste bøker». Du kan kjøpe boka her i vår nettbutikk.

Denne boken er virkelig en skattekiste! Jeg gleder meg til å gi den bort til unge mennesker som jeg er glad i, og til å bruke den selv.

Idun Strøm Sefland, universitetslektor ved Det teologiske Menighetsfakultetet

Boken passer veldig godt som konfirmasjonsgave, og er like fin for voksne som for ungdommer. I tillegg til boken har vi sammen med Den norske kirke utviklet et samtaleopplegg til bruk sammen med boken, slik at du kan ha et verktøy når du skal trenge inn i bønnens verden. Det er gratis og finnes her.

157 bønner gir språk til en tro som rommer hele livet. Dette er en bok jeg håper mange vil lese, be og leve ut!

Andreas Hegertun, pastor i Filadelfiakirken i Oslo