Vårgaven

Ungdommer gleder seg til gudstjeneste

- Jeg synes det er veldig fint å være en del av et fellesskap med andre kristne ungdommer. Der kan man snakke og reflektere over troen sin på en annen måte enn det man kan i hverdagen og på skolen
Martha (13), Oslo

Soul Church er et nyutviklet gudstjenesteopplegg for barn, ungdom og deres familier. Opplegget brukes flere steder i landet i samarbeid mellom kor og lokale menigheter. Ungdommene sier at de gleder seg til å gå i kirka og snakker ivrig om søndagen på korøvelsen i etterkant. De liker at forkynnelsen er tydelig og gleder de seg over å lovsynge Gud i fellesskap. Under gudstjenesten bidrar ungdommene med bønn, tekstlesing og musikk. Flere sier det er stas å få være med å bidra.

Vi ønsker å skape flere fellesskap der ungdom føler seg hørt og sett. Der de kan få utfolde seg, og vokse i tro og som mennesker. Men det koster å drive godt barne- og ungdomsarbeid og vi trenger din hjelp til å skape flere slike tilbud! Vil du være med å bringe Actas grensesprengende arbeid videre?

Gi en gave

Hjelp oss å skape flere gode
fellesskap for barn og unge
ved å gi en vårgave til
Actas arbeid.

– Her har vi funnet noe som holder på ungdommene   

– Når jeg hørte om Soul Church tenkte jeg med en gang at dit skal jeg, sier mamma og korleder Solveig Skaaheim. Jeg tok med familien og tilbød å ta med de andre jentene i koret. Sakte, men sikkert ble flere og flere med på gudstjeneste, selv foreldre som ellers ikke tilhører en menighet har blitt  ivrige kirkegjengere.

Jentene sier at de gleder seg til gudstjenesten. Det er morsomt å lovsynge og danse sammen med så mange andre ungdommer. Nå tenker de på å starte Soul Church i Bærum.

Her har vi funnet noe som holder på ungdommene, samtidig som vi når familier som ellers ikke ville gått i kirka – det er det verdt og støtte, sier Solveig entusiastisk.

Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien