Høstgaven 2018

Skatebedehuset

Audun rev ut alt inventaret fra det gamle bedehuset på Fauske og fylte det med skateramper, klatrevegger og airtrack. Ikke for å bytte ut det hellige, men for at det hellige skulle våkne til live igjen.

Skatebedehuset har blitt et viktig møtested for unge uavhengig av bakgrunn. Her finner de et trygt fellesskap der de får dyrke sine interesser og snakke om tro.

Slike unike prosjekter ønsker Acta å skape flere av! Din gave til Acta bidrar til å bygge flere trygge og inspirerende fellesskap der barn og unge får møte Jesus.

Gi en gave

Hjelp oss å skape flere gode fellesskap for barn og unge - gi en høstgave til Acta sentralt og støtt alt det gode arbeidet Acta driver med!

Unge skatere møter Jesus

Det siste året har Audun Krarup Jonassen samlet over 200 mennesker mellom 2 og 86 år til skating på bedehuset. Tilbudet er helt gratis, og selv om alle aldere er velkomne, har skatebedehuset spesielt mange deltakere mellom 10 og 25 år – disse storkoser seg på bedehuset!

«Det er til tider vanskelig å beholde troen på at vår misjons- tjeneste vil forandre noe som helst på Fauske. Men når unge jenter i 5. klasse plutselig en dag ber høyt under skatesamlingen på bedehuset uten å komme fra kristen bakgrunn, så blir jeg fylt med evig takknemlighet og optimisme for fremtiden, om at Acta og Normisjon går en lys og spennende tid i møte» sier Audun.

Gründer og misjonær i eget nabolag

Audun ser at det er et tydelig behov for steder der unge kan få snakke om og utvikle egen tro. Han har hatt et inderlig ønske om å skape et unikt kristent tilbud for unge på Fauske – der slike tilbud ellers er få.

«Jeg tror jeg alltid har vært veldig opptatt av å være misjonær der jeg bor. For meg har Normisjon og Acta vært totalt avgjørende for å leve ut det misjonskallet jeg og min kone fikk da vi opplevde å bli sendt til Fauske. Vi startet arbeidet med et bedehus som ble innredet med skateboardrampe, ikke for å bytte ut det hellige, men for at det hellige skulle våkne til live igjen» sier Audun.

Bedehuset har fått en ny form, og er en viktig arena for gode rusfrie alternativer for barn og unge. Skatebedehuset er en møteplass der kristen tro og bønn blir formidlet.